Doen

Retro

In de afgelopen anderhalf jaar ben ik, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, best wel wat veranderd. Eerder schreef ik al eens dat ik zoekende ben naar waar mijn ‘ik’ blij van wordt en zich fijn bij voelt. Dat is ook de reden dat ik verschillende kleding(stijlen) wil uitproberen.

60’s Legend knot blouse

Via social media ben ik al langere tijd verliefd op retro kledingstijlen met een wat antieke uitstraling. Vanwege het coronavirus stond ik niet meteen te trappelen om de stad in te rennen en mezelf als gemaskerde muchacha in een aantal outfits te wurmen terwijl het zweet over mijn rug zou druipen. De gouden oplossing: internet!

Ik kwam uit bij TopVintage Retro Boutique. Een webshop die, zoals de naam al doet vermoeden, een soort van Vintage en Retro hemel is. En hoe vervelend… het was uitverkoop!

Ik sprak met mezelf af: 1 truitje en 1 jurk.

Een luxeprobleem was wel dat ik door mijn gewichtsverlies een heel slecht idee had van mijn kledingmaat. Ik was dan ook extra blij dat op de website, per kledingstuk, de pasvorm wordt aangegeven in maattabellen. Met een meetlint in de aanslag was ik dus al een eind op weg.

Een merk waarvan ik al wel eens leuke kledingstukken had gezien, is King Louie. King Louie is een vintage-inspired modemerk dat met name bekend is door zijn jurken en ieder seizoen een nieuwe unieke collectie heeft zodat je altijd verzekerd bent van een originele outfit.

De jurken zijn slechts een onderdeel van hun damescollectie, want ze verkopen eigenlijk alles, tot sokken en panty’s aan toe.

Omdat ik nog mezelf nog niet heel zeker voel in een echte blikvanger, heb ik gekozen voor de 60’s Legend knot blouse in fris groen. Een leuk truitje van hele goede kwaliteit dat een fijne pasvorm heeft, stevig voelt en luchtig draagt. Ideaal met warm weer. De blouse is vrij kort en daarom leuk te combineren met een hoge, lichte spijkerbroek of -rok.

Bunny 50’s Peebles Tartan Swing Dress

Om in dezelfde sfeer te blijven besloot ik ook eens te kijken voor een groen jurkje. Groen is een kleur die in mijn garderobekast nauwelijks voorkomt en dus een leuke aanvulling kan zijn. Naast de ontzettend leuke frisse groene zomerjurkjes vond ik dit pareltje. De Bunny 50’s Peebles Tartan Swing Dress van Hell Bunny. De perfecte antieke jurk, met steekzakken. Een heerlijke jurk voor in de late zomer en de herfst. De jurk sluit mooi aan, heeft een soepele rok en een lage V-rug. De stof is stevig, maar niet uitzonderlijk dik. Ik voel me er, werkelijk waar, prachtig in.

Beide artikelen werden geleverd met een leuke goodie. Een TopVintage strandbal en een waaier. Als dat niet mooi uitkomt met dit stralende weer, dan weet ik het ook niet meer.

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie vinden van beide artikelen. Laat het weten in de comments. Neus ook zelf gerust eens rond in de webshop van TopVintage Retro Boutique. Misschien zit er ook voor jou iets leuks tussen, maar wees gewaarschuwd, er bestaat een verhoogde kans op hebberigheid.

Veel liefs,

Sharon

3 Reacties

 • Yvonne van Rixoort

  Hoi Sharon weer heel snel doorgelezen je nieuwe blog, ze lezen gewoonlijk heerlijk weg zeg maar. Wat leuk dat je een leuke shop hebt gevonden die helemaal naar je stijl is. Ik vind het ook heel leuk en die jurk staat je echt heel goed.
  Tot de volgende blog maar weer; ik kan niet wachten. Liefs van mij?

 • John

  Lieve sharon,

  Persoonlijk heb ik niet zoveel met mode, ik vind iets mooi of niet. In dat kader, vind ik de jurk mooier dan de blouse.

  Ik vind je schrijfwijze erg leuk. Misschien hier en daar wat meet humor erin, nu kreeg ook een beetje het gevoel dat het reclame maken was voor de webshops, terrwijl het gaat om de retro style en jou visie erop. Ik mis een beetje jou ervaring hoe anderen reageren op je opvallende kledingkeuze.

  Ik wacht op je volgende blog?

 • Kim

  Staat je echt super! Ik vind het je beide heel erg leuk staan, maar vind je eerste setje met knoopblouse echt geweldig. Van King Louie heb ik zelf ook een aantal jurkjes gehad, zitten super en zijn ook echt van super mooi kwaliteit. Dat zijn echt jurkjes voor jou.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *